Keino- ja lisätty todellisuus (VR/AR) ovat tulossa vauhdilla asuntomarkkinoille. Virtual Housing Showroom antoi Asuntomarkkinat 2017 -tapahtuman yleisölle tilaisuuden tutustua alan uusimpiin tuotteisiin ja palveluihin paikan päällä.

Teknologioista lyhyesti

Lisätty todellisuus, augmented reality, tuottaa sisältöä kameran kuvaaman todellisen ympäristönäkymän päälle. Se voi olla esim. tekstiä, kuvia, videoita tai kolmiulotteisia malleja. Eräät kalusteyritykset tarjoavat jo tabletilla tai puhelimessa toimivia luettelosovelluksia, joilla asiakas voi kokeilla kalusteita kotonaan virtuaalimalleina.

Lisätyn todellisuuden uusimpia askeleita on sulautettu todellisuus, mixed/mergerd reality. Sen avulla tietokoneen tuottamat mallit ja laitteiston skannaama ympäristö sulautuvat toisiinsa, kun niitä tarkastelee virtuaalilasien läpi. Tällöin esim. lattialla vierivä virtuaalinen pallo voi kadota näkyvistä, kun se vierii todellisen pöydän alle.

Keinotodellisuudessa, virtual reality, liikumme tietokoneen tuottamassa ympäristössä. Se voi tapahtua tietokoneen tai mobiililaitteen näytöllä, CAVE-tiloissa tai erityisillä virtuaalilaseilla. Erityisesti lasien avulla syntyy ns. immersiivinen kokemus. Tällöin käyttäjästä tuntuu, kuin olisi todella fyysisesti sisällä tulevassa asunnossaan.

Showroom-yritykset

Paikalla oli yhdeksän asuntomarkkinoille keino- ja lisätyn todellisuuden ratkaisujaan esittelevää yritystä. Näyttelyn organisoi Aarni Heiskanen, AE Partners Oy ja AEC-Business.com ja sitä tuki Tekes.

Deeptale

Yritys tuottaa lisätyn todellisuuden kokemuksia Microsoftin Hololensille ja muille laitteille. Deeptale esitteli Slushcity-suunnitelmaa.

http://www.deeptale.com/

Premode Oy

Premode tuottaa valmiita 3D-sisältöratkaisuja ja front end -palveluita kaikille yleisimmin tunnetuille laitteille ja laitealustoille: verkkoon, mobiiliin, julkisiin näyttölaitteisiin tai suurille esityspinnoille.

http://www.premode.fi/

RealityXpander

Yhtiö tuottaa AR- (augmenter reality) ratkaisuja markkinointikäyttöön sekä mahdollisesti muita AR-/VR- ratkaisuja.

http://realityxpander.com/

Sky High VR

Yhtiö tuottaa virtuaalitodellisuusmalleja useille pientalotoimittajille, arkkitehtitoimistoille ja suurimmille rakennusurakoitsijoille.

http://skyhighvr.com/

 Sova3D Oy

Sova3D Oy tuottaa VR ja AR ratkaisuja jotka yhdistävät 3D kaupunkimallit, rakennusluvan ja tietomallit Internetissä.

http://omatontti.fi/

Stereoscape Oy

Virtual Reality-ratkaisu huoneistosta, erityisesti sisustuksen ja dynaamisen valaistuksen esittelyä. Augmented Reality ratkaisut päässä pidettävin laittein, kiinteistöjen mittausta ja seinien sekä huonekalujen sijoittamista.

http://www.stereoscape.com/

Teatime Research Oy

Teatime Showroom on uudiskohteiden myynnin ja markkinoinnin vr-työkalu. Tilakokemus vie asunnonostajan käsityksen kohteesta aivan uudelle tasolle verrattuna pohjapiirustuksen tai havainnekuvien tarkasteluun. Näkymät ikkunoista ovat todenmukaiset ja näyttävät myös muut alueelle tulevat rakennukset. Käyttäjä voi tarkastella myös eri sisustusvaihtoehtoja.

http://teatimeresearch.com/

Umbra

Umbra tekee 3D-grafiikan optimointiteknologiaa, jolla on suuri rooli esimerkiksi rakennus- ja kiinteistöalan sisältöjen tuomisessa VR/AR-laitteille. Yhtiö esitteli konkreettisena demona muutamia erilaisia rakennusmalleja, jotka se on optimoinut Microsoftin HoloLens-laitteelle.

http://umbra3d.com/

Unrealer Oy

Unrealer Oy on kiinteistömarkkinoinnin ratkaisuja tarjoava yritys, joka luottaa vahvasti uusimman teknologian hyödyntämiseen kiinteistöalalla. Yhtiö esiteli VR – ja AR-teknologioita hyödyntäviä palveluitaan, kuten 3D-tilaesittelyitä, 3D-mallinnusta, visualisointeja, animaatioita jne.

http://www.unrealer.com/

HUOM! AE Partners organisoi 16.2.2017 webinaarin  How Virtual and Augmented Reality Can Change Your AEC Business. Imoittaudu mukaan!

Share This