Tekes, Rakennuslehti ja Suomen Asuntotietokeskus ovat myöntäneet 2016 Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon Skaalan Alfa cLean -ikkunaratkaisulle, joka tuo korjausrakentamiseen uusia mahdollisuuksia sisäilman ja energiatehokkuuden hallintaan. Innovaatiopalkinnon saaja valittiin 26.1. Asuntomarkkinat 2016 -tilaisuudessa yleisöäänestyksellä.

Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon otti vastaan Skaala Oy:n toimitusjohtaja Jari Punkari.

Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon otti vastaan Skaala Oy:n toimitusjohtaja Jari Punkari.

Skaala Alfa cLean on kokonaisuus, jossa energiatehokkaaseen ikkunaan on integroitu tehokkaalla lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihtolaite. Se on innovaatio, jolla ratkaistaan huoneistojen ilmanvaihto ja parannetaan sisäilman laatua. Tuote soveltuu ennen kaikkea asuntoihin, joissa ei ole kunnolla toimivaa ilmanvaihtoa, lämmön talteenotosta puhumattakaan. Tällaisia asuntoja on Suomessa noin 2 miljoonaa.

Asiakas saa energiatehokkaiden ikkunoiden mukana ilmanvaihdon, eikä erillistä ilmanvaihtoremonttia tarvita. Hiilidioksiditasot ja ilmankosteus pidetään tasapainossa automaattisesti. Laitetta voi tarvittaessa ohjata myös manuaalisesti näyttöpaneelista tai mobiilisti.

– Palkitussa tuotteessa yhdistyy hienosti digitaalisuus, cleantech ja sisäilman laatu. Yrityksenä Skaala on kasvava ja kansainvälistyvä. Tällaisia esimerkkejä tarvitaan lisää Suomeen, sanoo Tekesin johtaja Mika Lautanala.

Lue muista finalisteista ja katso esittelyvideot

Asuntomarkkinoiden innovaatiokilpailussa 24 ehdokasta

Asuntomarkkinoiden innovaatiopalkinnon ovat aiemmin saaneet:

2015 Fira Palvelut Oy:n putkiremonttipalvelut

2014 Lakea Oy:n toimitusjohtaja Keijo Ullakko

2013 Peltosaaren alueen lähiöuudistus Riihimäellä

2012 HOAS-laboratorio

Share This