– Kun siirrymme kaupunkiasumisessa palveluihin, muutos tulee olemaan vähintään yhtä suuri kuin viime vuosisadan alkupuolella, kun kaupunkitaloihin tuli sisävessa ja lämmin juokseva vesi, ennusti Setlementtiasunnot Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Rönkä Asuntomarkkinat 2018 -tapahtumassa.

– Ja kun muutos on tulossa, kiinteistö- ja rakennusalan ei kannata jäädä peesaamaan muita, vaan mennä rohkeasti kärkeen.

Hyviä merkkejä on Röngän mukaan nähty liikenteen puolella. Siellä muutos on usein omistamisesta käyttöön, oli kyse sitten autosta tai polkupyörästä. Palvelu hinnoittelee itsensä tarpeen mukaan, kaikki joustaa.

– Museokortti on myös oiva osoitus siitä, kuinka museo muuttuu palveluksi: vuoden mittainen kulttuurimatka 250 museoon maksaa 68 euroa – puhumattakaan siitä, että aina kaupungilla liikkuessaan tietää pääsevänsä siistiin vessaan, Rönkä mainosti.

– Hiustenleikkuu, vaatelainaamo…vain yrittäjän mielikuvitus on rajana. Ja kyky empatiaan, tai paremminkin sen puute.

Tarvitaan halua ja kykyä mennä lähelle asukasta

Palvelutalouteen astuminen edellyttää Röngän mukaan yritykseltä aivan uudenlaista halua ja kykyä mennä asiakkaan lähelle, ennakoida hänen toiveensa ja joustaa niiden mukaan. Tämän osaava yritys pärjää.

Ja kun asumisesta on kysymys, asiakas on asukas. Hänen elämistään helpottavat palvelut kuuluvat vuokraan ja vähitellen koko eläminen muuttuu palveluksi.

– Kaikilla yrityksillä pitäisi olla start-upin sielu, Rönkä peräänkuuluttaa. Kaikkien pitää etsiä uutta tekemisen tapaa, sellaista, jota ei ole ennen tehty tai nähty.

Livekuvittaja Linda Saukko-Raudan kiteytys Kimmo Röngän esityksestä Asuntomarkkinat 2018 -tapahtumassa.

Korttelista tulee asumisen inhimillinen käyttöliittymä

– Eläminen tulee muuttumaan yhteisölliseksi, asunnosta siirrytään naapurustoon ja kortteleihin. Tarvitaan monikäyttöisiä yhteistiloja, saunoja, pesuloita, tee-se-itse- tiloja ja erilaisia kokoustiloja. Korttelista tulee  yhä enemmän asumisen inhimillinen käyttöliittymä.

Palveluun siirtyminen synnyttää väistämättä uusia ammatteja ja ammattitaitoja. On siis ihan sama, minkä tutkinnon aikuisena unohtaa. – Empatiaa voi opetella, Rönkä kannustaa:

– Älä pelkää asiakkaiden kohtaamista. Hyvä alku olisi opastaa omaa henkilöstöä tarvehtimään asukkaita. Kun asukkaalta kysytään sisäilmakorjauksen yhteydessä ”miten olet nukkunut?” ollaan jo päästy hyvään alkuun. Selvitä, millainen on hyvä asumiskokemus, anna asukkaan puhua ja kuuntele loppuun asti.

Teksti: JORMA SILO

Katso Kimmo Röngän videohaastattelu Asuntomarkkinat 2018 -tapahtumassa.

 

Share This