-Emme voi ymmärtää älykkään rakennetun ympäristön roolia ihmisten elämässä, ellemme tiedä, mitä ihmisille kuuluu ja miten he voivat. Tässä auttavat erilaiset anturit, joita tulevaisuudessa on paitsi sängyissä ja tuoleissa myös ihmisissä itsessään, visioi biohakkeri ja tietokirjailija Teemu Arina Asuntomarkkinat 2017 –huippuseminaarissa.

– Istumme liikaa, tuijotamme liikaa digitaalisia näyttöjä, olemme keinovalojen alla. Antureilla voidaan mitata esimerkiksi sisäilman laadun ja ergonomisten ratkaisujen vaikutusta ihmisten suorituskykyyn ja hyvinvointiin.

Erilaiset aktiivisuusrannekkeet olivat jo viime jouluna hittituotteita. Arinan mukaan ne ovat kuitenkin vasta alkua: – Matkapuhelimen palvelut integroidaan meihin itseemme osaksi aistikokemustamme: tieto piirtyy silmälaseihin, piilolinssiin ja lopulta suoraan verkkokalvoillemme.

Miksi pitäisi olla verkkokalvo? Korvataan silmä uudella, joka havaitsee myös IR-valon. Miksi hankkia uusi lonkkanivel, kun voi hankkia uuden jalan?

-Nämä ratkaisut saattavat hyvinkin olla arkea jo viiden vuoden kuluttua. Ajan mittaan myös internetiin kytkeydytään suoraan hermoston välityksellä käyttämättä näppäimistöä tai kosketusnäyttöä, Arina uskoo.

-Tulevaisuudessa virtuaalitodellisuus on todellisuutta. Ympäristön esineet tulevat toimimaan itsenäisesti. Kun ruumiintoimintojamme, vireystilaamme ja vaikkapa ryhtiämme tarkkaileva laitteisto huomaa tarvitsevamme lääkkeen olevan lopussa, se tilaa sen apteekista, joka toimittaa sen parvekkeellemme automaattisesti lentävän dronen avulla, Arina ennusti.

Katso Teemu Arinan esitysdiat Asuntomarkkinat 2017 –huippuseminaarissa 31.1.2017.

Katso Teemu Arinan videohaastattelu!

Live-kuvittaja Linda Saukko-Raudan kiteytys Teemu Arinan puheenvuorosta Asuntomarkkinat 2017 -seminaarissa 31.1.2017.

 

Share This